Δελτίου Τύπου: Τελετή παράδοσης Ασθενοφόρου στο Ραπτόπουλο Αγράφων

Δελτίου Τύπου: Τελετή παράδοσης Ασθενοφόρου στο Ραπτόπουλο Αγράφων Δελτίου Τύπου: Τελετή παράδοσης Ασθενοφόρου στο Ραπτόπουλο Αγράφων Δελτίου Τύπου: Τελετή παράδοσης Ασθενοφόρου στο Ραπτόπουλο Αγράφων Δελτίου Τύπου: Τελετή παράδοσης Ασθενοφόρου στο Ραπτόπουλο Αγράφων Δελτίου Τύπου: Τελετή παράδοσης Ασθενοφόρου στο Ραπτόπουλο Αγράφων

Στις 29/05/2021 πραγματοποιήθηκε στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας σε χαρούμενο κλίμα και με τη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για την παρεμπόδιση εξάπλωσης του COVID-19, η τελετή παράδοσης ενός ασθενοφόρου δωρεά του Ομίλου "ΥΓΕΙΑ" στην ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος, το οποίο με την σειρά της παραχώρησε στην ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Δήμου Αγράφων. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o οικοδεσπότης Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, η Υφυπουργός Τουρισμού κα. Σοφία Ζαχαράκη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τασιός Αριστείδης, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου κ. Γιάννης Σβερώνης, ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού κος Ζήσης Νικόλαος, o Πρόεδρος της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Ελλάδος κ. Γεώργιος Ρουμελιώτης, o Νομικός Σύμβουλος του Ομίλου "Υγεία" κ. Αθανάσιος Παπαγεωργάκης, η πολιτευτής της ΝΔ κα. Οικονόμου Θωμαΐδα, ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας κ. Κλεομένης Λάππας, o Μετεωρολόγος και Εκπαιδευτής της ΕΠΟΜΕΑ κος Αρνιακός Αναστάσιος, ο τραγουδιστής παραδοσιακών τραγουδιών και εθελοντής κ. Γιάννης Καψάλης καθώς και 70 εθελοντές της οικογένειας της ΕΠΟΜΕΑ από όλη την Ελλάδα και οι κάτοικοι του χωριού Ραπτόπουλου.

Το ασθενοφόρο, χάρις στις συντονισμένες προσπάθειες του Προέδρου ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Ρουμελιώτη Γεωργίου, της Ταμία ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος Παπαδήμου Δήμητρας, του Δημάρχου Αγράφων Αλέξη Καρδαμπίκη και του Ομίλου «ΥΓΕΙΑ», θα εξυπηρετήσει την ανάγκη των κατοίκων για γρήγορη και ασφαλή μεταφορά σε νοσοκομεία και εξειδικευμένα κέντρα περίθαλψης, επανδρωμένο από μέλη της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Δήμου Αγράφων.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Αγράφων κος Αλέξανδρος Καρδαμπίκης τόνισε την σημασία  της ημέρας καθώς η πιο απομακρυσμένη και μία εκ των πολυπληθέστερων περιοχών του Δήμου λύνει το πρόβλημα της διακομιδής ασθενών και επειγόντων περιστατικών χάρις στην παραχώρηση του ασθενοφόρου από τον όμιλο Υγεία, ενώ επισήμανε ότι θα υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον από τους εθελοντές που θα πλαισιώσουν την διασωστική ομάδα αλλά και ότι θα υπάρξει συνεργασία με το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Γρανίτσας. Κλείνοντας, δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για διεκδίκηση ανάπτυξης ΕΚΑΒ στη Δυτική Ευρυτανία.

Η κα Ζαχαράκη χαιρετίζοντας την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος και τον Όμιλο Υγεία, μετέφερε και το μήνυμα της κυβέρνησης για την στήριξη της περιοχής μέσω της στελέχωσης επικουρικού και μόνιμου προσωπικού Φραγκίστας. Ανέφερε τις προσπάθειες του Δήμου και της Περιφέρειας να δώσει κίνητρα για το κομμάτι της σίτισης και επιδότησης ιατρών και προσωπικού, αλλά και τη δέσμευση του κ. Κικίλια με ειδικό νομοσχέδιο για κινητροδότηση ιατρών και προσωπικού, για την προσφορά των υπηρεσιών τους σε δυσπρόσιτα μέρη. Αναφορικά με τον τουρισμό η κα. Ζαχαράκη ενθάρρυνε την επίσκεψη στον Νομό, το Καρπενήσι και τα χωριά της Ευρυτανίας, με ασφαλή μετακίνηση και εμβολιασμό καθώς προσδοκάται η ανάκαμψη της Ελλάδας και του Νομού Ευρυτανίας. Δηλώνοντας αισιόδοξη για την επανεκκίνηση του τουρισμού, σημείωσε ότι υπάρχει αύξηση στις κρατήσεις από τις 15 Ιουνίου και μετά και προέβλεψε ότι η κορύφωση θα εμφανιστεί από τον Ιούλιο, με δράσεις του Υπουργείου που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση και στον ορεινό τουρισμό με ειδικά βίντεο, για να γνωστοποιηθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Ο Νομικός Σύμβουλος του Ομίλου Υγεία κ. Αθανάσιος Παπαγεωργάκης δήλωσε πως ο Όμιλος στα πλαίσια της εταιρικής του ευθύνης συνέδραμε και συνδράμει απομακρυσμένες περιοχές με αποστολές ιατρών, υλικοτεχνικό εξοπλισμό με σκοπό τη βελτίωση των ιατρικών υπηρεσιών. Τόνισε ότι η δωρεά του ασθενοφόρου ήταν πολύ σημαντική και για τον Όμιλο και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα φανεί χρήσιμο για την ασφαλέστερη και ταχύτερη μεταφορά – διακομιδή ασθενών από δύσβατα μέρη σε νοσοκομεία της περιοχής. Τέλος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Αγράφων για την υλοποίηση αυτής της προσφοράς, τον πρόεδρο της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος και την κα Παπαδήμου.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος κος Ρουμελιώτης Γεώργιος μετά από τον χαιρετισμό των ανθρώπων που στήριξαν την προσπάθεια και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, δήλωσε ότι αναμένεται επιπλέον βοήθεια για την εκπαίδευση των κατοίκων προκειμένου να μπορούν να ανταποκριθούν από μόνοι τους σε περιστατικά και για την πρόοδο της ομάδας, όχι μόνο στην περιοχή της Ευρυτανίας αλλά και σε περιοχές όπως τα Γιάννενα και ο Όλυμπος. Επισήμανε ότι οι εθελοντές με ιδία μέσα και με επιβάρυνση της επαγγελματικής αλλά και προσωπικής τους ζωής, συνδράμουν επικουρικά στους κρατικούς φορείς προκειμένου να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, δίνοντας παραδείγματα από την πρόσφατη πυρακαϊά στο Αλεποχώρι και παλαιότερα το Μάτι αλλά και τις πλημμύρες στην Κινέτα, την Εύβοια και την Μάνδρα. Ανιδιοτελώς γιατί «δεν μπορούν να πληρωθούν» όπως χαρακτηριστικά έκλεισε την ομιλία του.

Η εκδήλωση έκλεισε με επίδειξη του ασθενοφόρου από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Ελλάδος κο Μιχαλιά Γεώργιο και αναμνηστική φωτογράφιση επισήμων, εθελοντών και πολιτών.