Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Ρόδου

Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Ρόδου Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Ρόδου Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Ρόδου Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Ρόδου

Συμμετοχή της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου στη διεξαγωγή του Μαραθωνίου Ρόδου.
Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ρόδου συμμετείχε με 4 Μοτοσυκλετιστες και 12 εθελοντές.
Ο Διεθνής Μαραθώνιος της Ρόδου διεξάγεται από το 2014, έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό. Ο αγώνας εμπνεύστηκε από τον αείμνηστο George Zaras, έναν Ελληνοαμερικανό ομογενή από τη Ρόδο. Μαζί με τη Μαριέττα Παπαβασιλείου, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής και τον Αμερικανό υπερ-αθλητή και συγγραφέα Wayne Kurtz, σχεδίασε μια μαραθώνια διαδρομή που αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για την παγκόσμια δρομική κοινότητα.
Πρόκειται για μια παράκτια διαδρομή δίπλα στα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης με θέα το Αιγαίο Πέλαγος, 42.195 μέτρα δίπλα στο απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, μια μοναδική εμπειρία για κάθε δρομέα. Ένα αθλητικό γεγονός παγκόσμιας απήχησης, σχεδιασμένο να αξιοποιεί στο έπακρο το μοναδικό πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον του νησιού της Ρόδου.