Δεύτερη μέρα επιχειρήσεων και επιφυλακής για τις ΕΠΟΜΕΑ ανά την Ελλάδα

Δεύτερη μέρα επιχειρήσεων και επιφυλακής για τις ΕΠΟΜΕΑ ανά την Ελλάδα Δεύτερη μέρα επιχειρήσεων και επιφυλακής για τις ΕΠΟΜΕΑ ανά την Ελλάδα Δεύτερη μέρα επιχειρήσεων και επιφυλακής για τις ΕΠΟΜΕΑ ανά την Ελλάδα Δεύτερη μέρα επιχειρήσεων και επιφυλακής για τις ΕΠΟΜΕΑ ανά την Ελλάδα Δεύτερη μέρα επιχειρήσεων και επιφυλακής για τις ΕΠΟΜΕΑ ανά την Ελλάδα

Συνεχίζονται οι δράσεις στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας. Με ισχυρό δυναμικό από τις ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας, Τυρνάβου και Θεσσαλονίκης, υπό τον συντονισμό της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος, οι εθελοντές έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία του πολίτη.

Σημαντική είναι και η βοήθεια της Hellas Jeep Club, η οποία όχι μόνο φρόντισε για την ασφαλή μεταφορά των εθελοντών αλλά και έδρασε επικουρικά στις δραστηριότητες των ομάδων.

Οι εθελοντές παρείχαν πρώτες βοήθειες σε ποικίλα περιστατικά, αφαίρεσαν πέτρες και χαλάσματα από δρόμους και αυλές σπιτιών που ήταν δυνητικός κίνδυνος για τους πεζούς και τα οχήματα, απομόνωσαν επικίνδυνα κτήρια και βοήθησαν στην σίτιση των πολιτών που πέρασαν το βράδυ τους στην ύπαιθρο ενώ κατασκήνωσαν και οι ίδιοι στο χωριό Μεσοχώρι, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή στο πλευρό των πολιτών.

Οι ομάδες της ΕΠΟΜΕΑ σε όλη την Ελλάδα είναι σε επιφυλακή για την άμεση μετάβασή τους στις σεισμόπληκτες περιοχές.