Δελτίο Τύπου: Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠΟΜΕΑ 2021

Δελτίο Τύπου: Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠΟΜΕΑ 2021 Δελτίο Τύπου: Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠΟΜΕΑ 2021 Δελτίο Τύπου: Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠΟΜΕΑ 2021 Δελτίο Τύπου: Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠΟΜΕΑ 2021 Δελτίο Τύπου: Πανελλήνια Συνάντηση ΕΠΟΜΕΑ 2021

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια συγκέντρωση των Επιλέκτων στο Καρπενήσι. Η εκδήλωση έλαβε χώρα αμέσως μετά την παραλαβή του ασθενοφόρου στο Ραπτόπουλο Ευρυτανίας, όπου εκπρόσωποι και μέλη των Επίλεκτων Ομάδων Ειδικών Αποστολών από την Θεσσαλονίκη, τον Δήμο Παύλου Μελά, την Λάρισα, τον Βόλο, την Φθιώτιδα, τους Λοκρούς, το Αλεποχώρι, την Ρόδο και την Αθήνα καθώς και η συνεργαζόμενη Jeep Club Hellas, ταξίδεψαν στο Καρπενήσι. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Τουρισμού κα Ζαχαράκη Σοφία, ο Αντιδήμαρχος, Ορθοπεδικός, εκπαιδευτής και μέλος της ομάδας κος Ζήσης Νικόλαος, ο Μετεωρολόγος, εκπαιδευτής και μέλος της ομάδας κος Αναστάσιος Αρνιακός και ο καλλιτέχνης και μέλος της ομάδας κος Καψάλης Ιωάννης.

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι τα μέλη από όλες τις ομάδες της χώρας και συνεργάτες αυτής να γνωριστούν από κοντά, να συσφίξουν τις σχέσεις φιλίας και συναδελφικότητας, να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα εθελοντισμού, να ενημερωθούν για την πορεία της ομάδας και να παραλάβουν διασωστικό και υγειονομικό εξοπλισμό. Στην παρουσίαση οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τον εκπαιδευτικό απολογισμό καθώς και τις δράσεις της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος κος Ρουμελιώτης Γεώργιος, ο οποίος καλωσορίζοντας τα μέλη και τους επίτιμους καλεσμένους, έδωσε τον λόγο στην κα Ζαχαράκη. Με εκτίμηση στην εργασία των εθελοντών και την θέρμη με την οποία την υποδέχτηκαν, η κα Ζαχαράκη τόνισε την σημασία του εθελοντισμού στην Πολιτική Προστασία και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος στα επόμενα βήματά της. Το Δ.Σ., τίμησε την Υφυπουργό Τουρισμού κα Ζαχαράκη Σοφία προσφέροντας σε μία συμβολική κίνηση ένα διασωστικό μπουφάν της ομάδας.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με σύντομη ομιλία του Μετεωρολόγου και εκπαιδευτή κου Αναστάσιου Αρνιακού, τον οποίο η ΕΠΟΜΕΑ τίμησε τόσο για τις υπηρεσίες του στον εθελοντισμό όσο και για την υποστήριξη που έχει προσφέρει στην ομάδα, με την απονομή του μεγαλύτερου βαθμού. Ο κος Αρνιακός ευχαρίστησε τους εθελοντές για τις υπηρεσίες τους και τους ενθάρρυνε να αφοσιωθούν με νέα θέρμη στο έργο τους. Ακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας από τον Αντιπρόεδρο ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος κο Μιλτιάδη Μπενάκη στον Αντιδήμαρχο Κορυδαλλού κο Ζήση Νικόλαο, για τις υπηρεσίες του ως εκπαιδευτή και υποστηρικτή της ΕΠΟΜΕΑ από τα πρώτα της βήματα. Οι ομιλίες έκλεισαν με τον καλλιτέχνη Καψάλη Ιωάννη ο οποίος δήλωσε ότι αισθάνεται την ΕΠΟΜΕΑ σαν δική του οικογένεια.

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσαν οι εθελοντές της ΕΠΟΜΕΑ για τον Πρόεδρο Ρουμελιώτη Γεώργιο. Ένα ομοίωμα του ιδίου με εξοπλισμό ορειβασίας πόζαρε με ταμπέλα σε ένα βράχο. Μια ευχάριστη προσθήκη στη συνολική εκδήλωση.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την απονομή βαθμών σε μέλη της ΕΠΟΜΕΑ που έχουν λάμψει με το παράδειγμά τους στα χρόνια προσφοράς στην ομάδα τους, αλλά και με την παραλαβή του εξοπλισμού. Η ΕΠΟΜΕΑ Θεσσαλονίκης για την οποία παρέλαβε ο Τομεάρχης Β.Ε. Αλεξάκης Δημήτριος έλαβε μία βενζινοκίνητη αντλία, ένα κομπρεσέρ αέρος με τα παρελκόμενά του, ένα αλυσοπρίονο Kraft, μία εργαλειοθήκη πλήρη, τρία φτυάρια και 10 κλασέρ.

Η ΕΠΟΜΕΑ Παύλου Μελά για την οποία παρέλαβε το μέλος Αγάπη Κελεκίδου έλαβε μία γεννήτρια, μία βενζινοκίνητη αντλία, μία ηλεκτρική αντλία, μία εργαλειοθήκη, έναν γωνιακό τροχό Makita 115, δύο προβολείς με τρίποδο, ένα αλυσοπρίονο Kraft, τρία φτυάρια και 10 κλασέρ.

Η ΕΠΟΜΕΑ Ρόδου, για την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος Ασίμ Κιαζιμουσταφάς, έλαβε μία σανίδα ακινητοποίησης με ακινητοποιητή κεφαλής και ιμάντες «χταπόδι», μία βενζινοκίνητη αντλία, μία εργαλειοθήκη πλήρη, έναν γωνιακό τροχό Makita 115, δύο προβολείς μικρούς, έναν πυροσβεστήρα, δύο σακίδια φαρμακεία, τρία φτυάρια και δέκα κλασέρ.

Η ΕΠΟΜΕΑ Φθιώτιδας, για την οποία παρέλαβε ο εθελοντής Γούλας Ιωάννης, έλαβε μία σανίδα ακινητοποίησης με έναν ακινητοποιητή κεφαλής και ιμάντες «χταπόδι», ένα σακίδιο φαρμακείο, έναν πυροσβεστήρα και δέκα κλασέρ.

Η ΕΠΟΜΕΑ Δήμου Λοκρών, για την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος Γουργούλης Θεόδωρος, έλαβε μία ηλεκτρική αντλία, ένα σακίδιο φαρμακείο, μία εργαλειοθήκη, ένα βιδωτικό μηχάνημα DeWalt, έναν πυροσβεστήρα, τρία φτυάρια και δέκα κλασέρ.

Η ΕΠΟΜΕΑ Βόλου, για την οποία παρέλαβε η Πρόεδρος Καραουλάνη Φωτεινή, έλαβε ένα επιχειρησιακό όχημα Nissan Patrol, δύο φαρμακεία σακίδια, μία εργαλειοθήκη, μία βενζινοκίνητη αντλία, ένα αλυσοπρίονο μικρό, τρία φτυάρια και δέκα κλασέρ.

Η ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας, για την οποία παρέλαβε ο Πρόεδρος Μπατζιόλας Αναστάσιος, έλαβε μία βενζινοκίνητη αντλία, μία ηλεκτρική αντλία, μία εργαλειοθήκη, έναν γωνιακό τροχό Makita 115, δύο μικρούς προβολείς, έναν πυροσβεστήρα, τρία φτυάρια και δέκα κλασέρ.

Η ΕΠΟΜΕΑ Αλεποχωρίου, για την οποία παρέλαβε ο Αντιπρόεδρος Μπιμπίκος Χρήστος, έλαβε ένα σακίδιο φαρμακείο, ένα μικρό αλυσοπρίονο, τρία φτυάρια και δέκα κλασέρ.

Τέλος η Jeep Club Hellas, εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρό της Χατζηιωακειμίδη Ανδρέα, παρέλαβε τρείς εργαλειοθήκες για τον εξοπλισμό του στόλου τους.

Συνολικά η ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος παρέδωσε 1 επιχειρησιακό όχημα Nissan Patrol, 5 βενζινοκίνητες αντλίες, ένα κομπρεσέρ αέρος με τα παρελκόμενά του, 2 αλυσοπρίονα Kraft, 10 εργαλειοθήκες δύο εκ των οποίων πλήρεις, μία γεννήτρια, 3 ηλεκτρικές αντλίες, 3 γωνιακούς τροχούς Makita 115, 2 προβολείς με τρίποδο, 4 προβολείς μικρούς, 2 σανίδες ακινητοποίησης με ακινητοποιητές κεφαλής και ιμάντες «χταπόδι», 4 πυροσβεστήρες, 7 φαρμακεία σακίδια, 1 βιδωτικό DeWalt, 2 αλυσοπρίονα μικρά, 24 φτυάρια και 80 κλασέρ.

Αρωγοί στην προσπάθεια της ΕΠΟΜΕΑ βρίσκονται τον τελευταίο χρόνο εταιρείες και ιδιώτες που αναγνωρίζουν το κοινωνικό έργο της ΕΠΟΜΕΑ και την ανιδιοτελή προσπάθεια όλων των εθελοντών για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη και συνδράμουν για να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για το έργο της.

Ο ανωτέρω εξοπλισμός συγκεντρώθηκε χάρη στην συνδρομή των επιχειρήσεων Geotech, ορθοπεδικών Κυφίδης, Χρωμοδομή – Αφοί Μπαλαμώτη, Formula, Allen, ergaleiogatos, Σκρέκης Α.Ε., Powerpharm, Μικρά – Μεγάλα (Βασίλειος Ανυφαντής), GatoShop, Skag, xcitytools, idea stores, profit store, Αφοί Κωνσταντινίδη, Ζησιμόπουλος ΑΕΒΕΕ, Κανελλάκης, Αφοί Φραγγιά και πολλών άλλων ιδιωτών και καταστημάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά τον Κωνσταντίνο Στεργιόπουλο για την χορηγία του Nissan Patrol και την STYLE RENTALS για την παραχώρηση ενός Mercedes Citan για την μεταφορά του εξοπλισμού στο Καρπενήσι. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στον φίλο μας Ηλία Θεοδωρίδη  και το εξουσιοδοτημένο Service  Isuzu  αλλά και τον Διευθύνων Σύμβουλο Ζαμπέλη Ιωάννη για την παραχώρηση των οχημάτων της  ISUZU, προσφέροντας ασφάλειας και άνεση σε όλο το ταξίδι.

Η βραδιά έκλεισε με την βράβευση του τετράποδου μέλους Sugar, την ενημέρωση των εθελοντών για τις δράσεις της ομάδας και συζήτηση. Σ' αυτό το σημείο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εταιρεία PET CITY που έχει αναλάβει εξολοκλήρου την φροντίδα της Sugar μας και την ιατρική της περίθαλψη.

Η Πανελλήνια Συνάντηση επιφύλασσε άλλη μία έκπληξη για τα μέλη της, με μία ευχάριστη πεζοπορία στο "Πάντα Βρέχει", για την οποία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Trekking Hellas.