Πανελλήνια συνάντηση ομάδων 2023

Πανελλήνια συνάντηση ομάδων 2023 Πανελλήνια συνάντηση ομάδων 2023 Πανελλήνια συνάντηση ομάδων 2023 Πανελλήνια συνάντηση ομάδων 2023 Πανελλήνια συνάντηση ομάδων 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια συγκέντρωση της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος στο Καρπενήσι. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Επιλέκτων, όπου παρευρέθηκαν εκπρόσωποι και μέλη των Επίλεκτων Ομάδων Ειδικών Αποστολών απο την Θεσσαλονίκή, τον Δήμο Παύλου Μελά, την Λάρισα, την Φθιώτιδα, τους Λοκρούς, τα Χανιά, την Αιγιαλεία, το Αιγάλεω και την Αθήνα. Ταξίδεψαν επίσης στο Καρπενήσι για την γιορτή μας εκπρόσωποι από το Jeep Club Hellas, από το Πυροσβεστικό Σώμα Εθελοντών Ν. Βουτζά -Προβαλίνθου (ΠΥΣΕΘ) και την ομάδα Έλληνες Διασώστες. Την εκδήλωση τίμησαν ξεχωριστά με την παρουσία τους: Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Αριστείδης Τασσιός, ο Διευθυντής ENAK – Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας Νίκος Γιοβανίδης, ο Ηλίας Θεοδωρίδης με το εξουσιοδοτημένο συνεργείο Η. Θεοδωρίδης και Α. Μανώλης Ο.Ε

Σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι τα μέλη από όλες τις ομάδες της χώρας και συνεργάτες αυτής να γνωριστούν από κοντά, να συσφίξουν τις σχέσεις φιλίας και συναδελφικότητας, να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα εθελοντισμού, να ενημερωθούν για την πορεία της ομάδας και να παραλάβουν διασωστικό και υγειονομικό εξοπλισμό. Στην παρουσίαση οι εθελοντές ενημερώθηκαν για τον εκπαιδευτικό απολογισμό καθώς και τις δράσεις της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος κος Ρουμελιώτης Γεώργιος, ο οποίος καλωσορίζοντας τα μέλη και τους επίτιμους καλεσμένους, προχώρησε στην κοπή της πίτας. Στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας Αριστείδη Τασσιό. Με εκτίμηση στην εργασία των εθελοντών ο κ. Τασσιός ευχαρίστησε την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. για την προσφορά της στην περιοχή της Ευρυτανίας, τόνισε την σημασία του εθελοντισμού στην Πολιτική Προστασία και υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος στο πλαίσιο που του αναλογεί.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με σύντομη ομιλία του Αντιπροέδρου ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος και Πρόεδρο ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Θεσσαλονίκης Μιλτιάδη Μπενάκη, του Προέδρου της ομάδας Έλληνες Διασώστες, Χαράλαμπου Ασλανίδη και του Διοικητή ΠΥΣΕΘ Κυριάκου Δαμιανόγλου.

Στη συνέχεια οι εθελοντές παρακολούθησαν, σε κλίμα έντονης συγκίνησης, ένα σύντομο βίντεο από την αποστολή της ομάδας στην σεισμόπληκτη Τουρκία.

Ακολούθησαν απονομές τιμητικών πλακετών σε μέλη για την συνεχή δράση και στήριξή τους στον Διευθυντή Εκπαίδευσης και Προέδρο ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Παύλου Μελά, Γιώργο Μιχαλιά, στο μέλος της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Θεσσαλονικης Λάζαρο Σαββίδη και στον Τομεάρχη Νοτίου Τομέα & Νήσων και Αντιπρόεδρο Αιγάλεω Παύλο Μητρόπουλο.

Ξεχωριστά τιμήθηκε η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Χανίων για την εξέλιξή της και την δράση της. Ακολούθησε ένα βίντεο με το νέο πυροσβεστικό όχημα που κατόρθωσε να αγοράσει η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. χανίων με την βοηθεια της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος και θα ενισχύσει τον στόλο της.

Για την πολύτιμη προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια τιμήθηκε από τον Πρόεδρο η Ταμίας και υπεύθυνη υλικών ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος & Αιγάλεω, Δήμητρα Παπαδήμου.

Για την συμμετοχή τους στην δύσκολη αποστολή της Τουρκίας εδώθη τιμητικός έπαινος στους εθελοντές.

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσαν οι εθελοντές της ΕΠΟΜΕΑ για τον Πρόεδρο Ρουμελιώτη Γεώργιο. Έναν πίνακα κολάζ με δράσεις της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια. Μια ευχάριστη προσθήκη στη συνολική εκδήλωση.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την απονομή βαθμών σε μέλη της ΕΠΟΜΕΑ που έχουν λάμψει με το παράδειγμά τους στα χρόνια προσφοράς στην ομάδα τους.

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Ελλάδος βρίσκεται πάντα στο πλευρό των ομάδων της και τις στηρίζει με όσα μέσα διαθέτει για να μπορούν να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ενδεχόμενο κάλεσμα από τους αρμόδιους φορείς, συμβάλλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο στην προάσπιση της ζωής, της υγείας και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και την προστασία της φύσης. Έγινε ένας απολογισμός με τα υλικά που έχουν ήδη δοθεί στις ομάδες όλα αυτά τα χρόνια και ακολούθησε παραλαβή του φετινού εξοπλισμού.

Η ΕΠΟΜΕΑ Θεσσαλονίκης ένα (1) jeep cherokee 2400, μία (1) βενζινοκινητη αντλία, πέντε (5) ωτοασπίδες, πέντε (5) μάσκες με φίλτρο, ένα (1) μπιτόνι λάδι 20lt, οκτώ (8) ρολά ιατρικού κρεβατιού, έναν (1) γωνιακό τροχό, ένα (1) καλώδιο φόρτισης μπαταρίας, ένα (1) κομπρεσερ κατεδαφιστικό, ένα (1) τρυπανι μπαταρίας, δύο (2) φακούς μεγάλους, πέντε (5) μάσκες Full Face με δύο σετ φίλτρα, πέντε (5) ζευγάρια γάντια χημικών, έξι (6) αλυσίδες μπότας, ένα (1) τραπέζι πτυσσόμενο με 6 σκαμπώ και στρατιωτικά παγούρια

Η ΕΠΟΜΕΑ Παύλου Μελά έλαβε ένα (1) κομπρεσέρ κατεδαφιστικό, μία (1) βενζινοκινητη αντλία, πέντε (5) ωτοασπίδες, πέντε (5) μάσκες με φίλτρο, οκτώ (8) ρολά ιατρικού κρεβατιού, δύο (2) φακούς μεγάλους, μία (1) μπαλαντέζα, μία (1) κουλούρα λάστιχο νερού 25m, ορειβατικό σχοινί 10,5 50m, έξι (6) αλυσίδες μπότας και στρατιωτικά παγούρια

Η ΕΠΟΜΕΑ Λοκρών, έλαβε μία (1) βενζινοκινητη αντλία, πέντε (5) ωτοασπίδες, πέντε (5) μάσκες με φίλτρο, οκτώ (8) ρολά ιατρικού κρεβατιού, ένα (1) αλυσοπρίονο, δύο (2) φακούς μικρούς, ένα (1) γωνιακό τροχό, μία (1) κουλούρα λάστιχο νερού 25m, ένα (1) σακίδιο φαρμακείο με υγειονομικό υλικό, έξι (6) αλυσίδες μπότας και στρατιωτικά παγούρια

Η ΕΠΟΜΕΑ Χανίων, έλαβε μία (1) βενζινοκίνητη αντλία ακαθάρτων, πέντε (5) ωτοασπίδες, πέντε (5) μάσκες με φίλτρο, έναν (1) αεροσυμπιεστή 100lt, ένα (1) σετ πιστολιών αέρος, ένα (1) σκαπτικό αέρος με καλέμια, οκτώ (8) ρολά ιατρικού κρεβατιού, μία (1) κιθάρα πλήρης, πέντε (5) μάσκες FullFace με δύο σετ φίλτρα, ένα (1) καλώδιο φόρτισης μπαταρίας, ένα (1) αλυσοπρίονο, ένα (1) γωνιακό τροχό, μία (1) κουλούρα λάστιχο νερού 25m, έξι (6) αλυσίδες μπότας και στρατιωτικά παγούρια

Η ΕΠΟΜΕΑ Αιγιαλείας, έλαβε μία (1) βενζινοκίνητη αντλία ακαθάρτων, πέντε (5) ωτοασπίδες, (5) μάσκες με φίλτρο, δύο (2) φακούς μικρούς, έναν (1) γωνιακό τροχό, πέντε (5) ζευγάρια γάντια χημικών, δύο (2) σακίδια φαρμακεία με υγειονομικό υλικό, έξι (6) αλυσίδες μπότας και στρατιωτικά παγούρια

Συνολικά η ΕΠΟΜΕΑ Ελλάδος παρέδωσε 1 επιχειρησιακό όχημα Jeep Cherokee, 5 βενζινοκίνητες αντλίες, 1 κομπρεσέρ αέρος με τα παρελκόμενά του, 1 πιστόλι αέρος με καλέμια, 25 μάσκες με φίλτρο, 32 ρολά χαρτί ιατρικού κρεββατιού, 25 ωτοασπίδες, 2 κομπρεσέρ κατεδαφιστικά, 2 αλυσοπρίονα, 4 γωνιακοί τροχοί, 10 μάσκες fullface με 4 σετ φίλτρα, 2 καλωδια φόρτισης μπαταρίας, 1 λάδι 20lt, 6 φακούς μεγάλους, 4 φακούς μικρούς, 3 σακίδια φαρμακεία με υγειονομικό υλικό, 2 μπαλαντέζες, 1 κιθάρα πλήρης, 3 κουλούρες λάστιχο νερού 25m, 1 τρυπάνι μπαταρίας, 1 πτυσσόμενο τραπέζι με 6 σκαμπώ, 10 ζευγάρια γάντια χημικών, 30 αλυσίδες μπότας, 2 ορειβατικά σχοινιά 10,5 50m, στρατιωτικά παγούρια.

Αρωγοί στην προσπάθεια της ΕΠΟΜΕΑ βρίσκονται τον τελευταίο χρόνο εταιρείες και ιδιώτες που αναγνωρίζουν το κοινωνικό έργο της ΕΠΟΜΕΑ και την ανιδιοτελή προσπάθεια όλων των εθελοντών για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη και συνδράμουν για να αποκτήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό για το έργο της.

Ο ανωτέρω εξοπλισμός συγκεντρώθηκε χάρη στην συνδρομή των επιχειρήσεων Ταραντίλης Α.Ε., Ζιάκας Βασίλειος, Καλομοιράκης Μιλτιάδης & Σια ΟΕ, prostore, Ηλεκτροτεχνική Χαραλαμπίδης Α.Ε., Χαράμπος Διαμάντης, Mandis, Λόξας Α.Ε., Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε., Electrical Roumeliotis, Garden Experts, Τσομίδης Ευστάθιος & Σία Ε.Π.Ε., Mastoraki, SportHouse, Χαλάτσης Βασίλειος & Σια ΟΕ Ι.Ε.Π.Υ.Α., Barcom Σιδηρόπουλος Ιορδάνης & Σια ΟΕ, Pedma, Multistore365, karaiskos tools, ΕΛΔΙΚΟ ΣΠΟΡ ΜΟΝ. ΑΕΕ / AMILA και πολλών άλλων ιδιωτών και καταστημάτων.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά την Πέτρος Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε., επίσημο εισαγωγέα αυτοκινήτων Jaguar Land Rover στην Ελλάδα, για τη διάθεση οχήματος για το Καρπενήσι.

Την Νέα Οδό Α.Ε. για τη δωρεάν διέλευση των οχημάτων μας από τα διόδια αρμοδιότητάς της

Τα δώρα της πίτας μας ήταν προσφορά της polo center Φαλήρου και της Karaiskos tools

Τέλος για την βοήθεια στην όλη οργάνωση του event να ευχαριστήσουμε τον Δημήτρη Σταλίκα υπεύθυνο της Trekking Hellas στην Ευρυτανία.