«Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα»

«Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα»

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 η ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας συμμετείχε στην υγειονομική κάλυψη του αγώνα δρόμου 5χλμ Ανδρών-Γυναικών και δρόμο 400μ. Παιδιών, με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας.

Ο αγώνας είχε σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στο θέμα των χρόνιων παθήσεων και ιδιαίτερα της ψυχικής υγείας, ενώ τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την αγορά ενός ΙΧ αυτοκινήτου για τις επισκέψεις των ιατρών και του επιστημονικού προσωπικού του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γ. Ν. Λάρισας και των Κινητών Μονάδων για την υποστήριξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και των οικογενειών τους.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Τοπικός Όμιλος για την Unesco Ν. Λάρισας, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Δήμο Λαρισαίων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τον Αθλητικό Σύλλογο «ΠΕΛΑΣΓΟΣ», τον Σύλλογο Βετεράνων Αθλητών Στίβου ν. Λάρισας και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων νομού Λάρισας.

Οι εθελοντές διασώστες της ΕΠΟΜΕΑ Λάρισας κάλυψαν υγειονομικά την αφετηρία και τον τερματισμό που βρισκόταν στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, αλλά και κομμάτι των διαδρομών με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.